Umgeben von weißen Dünen, breiten Sandstränden und dichten Wäldern liegt das idyllische Städtchen Domburg, der beliebteste Badeort in der niederländischen Provinz Zeeland.

E-mail info@badhotel.com
Telefon +31 118 588888
Adresse Domburgseweg 1A
4357 BA Domburg
Route Standort Via Google Maps zu finden
  • Dr. Mezger wandeling

Lang geleden kwamen fortuinlijke families uit heel Europa in Domburg pootjebaden. Onder hen was ook dokter Mezger, ‘de man met de gouden duimen’. Met deze route (4,5 km) ontdek je de geschiedenis van de oudste badplaats van Zeeland.

Mezger bracht de zomervakanties door in Villa Irma. Zijn patiënten volgden hem naar Domburg, waaronder koningin Elisabeth van Roemenië. Je wandelt langs verschillende statige buitenverblijven uit die tijd en het chique badpaviljoen.

Onderweg kun je ontspanningsoefeningen doen, gebaseerd op het gedachtegoed van de ‘wonderdokter’. In feite was Mezger een fysiotherapeut die zijn tijd ver vooruit was. Als dank kreeg hij van zijn patiënten een standbeeld in het centrum van Domburg.

Deze route is verkrijgbaar bij alle VVV-Inspiratiepunten.  #drmezger #wandeling #domburg

    Dr. Mezger wandeling Lang geleden kwamen fortuinlijke families uit heel Europa in Domburg pootjebaden. Onder hen was ook dokter Mezger, ‘de man met de gouden duimen’. Met deze route (4,5 km) ontdek je de geschiedenis van de oudste badplaats van Zeeland. Mezger bracht de zomervakanties door in Villa Irma. Zijn patiënten volgden hem naar Domburg, waaronder koningin Elisabeth van Roemenië. Je wandelt langs verschillende statige buitenverblijven uit die tijd en het chique badpaviljoen. Onderweg kun je ontspanningsoefeningen doen, gebaseerd op het gedachtegoed van de ‘wonderdokter’. In feite was Mezger een fysiotherapeut die zijn tijd ver vooruit was. Als dank kreeg hij van zijn patiënten een standbeeld in het centrum van Domburg. Deze route is verkrijgbaar bij alle VVV-Inspiratiepunten. #drmezger #wandeling #domburg

Diese Seite weiterempfehlen