Amidst white dunes, wide sandy beaches and dense woods is the idyllic little town of Domburg, the most popular resort in the Dutch province of Zeeland.

E-mail info@badhotel.com
Telephone +31 118 588888
Adress Domburgseweg 1A
4357 BA Domburg
Route Find the location with Google Maps
  • Dr. Mezger wandeling

Lang geleden kwamen fortuinlijke families uit heel Europa in Domburg pootjebaden. Onder hen was ook dokter Mezger, ‘de man met de gouden duimen’. Met deze route (4,5 km) ontdek je de geschiedenis van de oudste badplaats van Zeeland.

Mezger bracht de zomervakanties door in Villa Irma. Zijn patiënten volgden hem naar Domburg, waaronder koningin Elisabeth van Roemenië. Je wandelt langs verschillende statige buitenverblijven uit die tijd en het chique badpaviljoen.

Onderweg kun je ontspanningsoefeningen doen, gebaseerd op het gedachtegoed van de ‘wonderdokter’. In feite was Mezger een fysiotherapeut die zijn tijd ver vooruit was. Als dank kreeg hij van zijn patiënten een standbeeld in het centrum van Domburg.

Deze route is verkrijgbaar bij alle VVV-Inspiratiepunten.  #drmezger #wandeling #domburg

    Dr. Mezger wandeling Lang geleden kwamen fortuinlijke families uit heel Europa in Domburg pootjebaden. Onder hen was ook dokter Mezger, ‘de man met de gouden duimen’. Met deze route (4,5 km) ontdek je de geschiedenis van de oudste badplaats van Zeeland. Mezger bracht de zomervakanties door in Villa Irma. Zijn patiënten volgden hem naar Domburg, waaronder koningin Elisabeth van Roemenië. Je wandelt langs verschillende statige buitenverblijven uit die tijd en het chique badpaviljoen. Onderweg kun je ontspanningsoefeningen doen, gebaseerd op het gedachtegoed van de ‘wonderdokter’. In feite was Mezger een fysiotherapeut die zijn tijd ver vooruit was. Als dank kreeg hij van zijn patiënten een standbeeld in het centrum van Domburg. Deze route is verkrijgbaar bij alle VVV-Inspiratiepunten. #drmezger #wandeling #domburg

Share this page